Fågel

     Faktablad                   Boka                  Presskit                  Trailer      

 

Fågel är en dansföreställning för målgruppen barn 2-5 år 

I ett landskap med böljande tyger, bris av vingslag och ett plötsligt regn, bjuds barnen in till att upptäcka rörelse, ljud och rum. Hur känns det att sväva genom vinden? Behövs vingar då, eller kan det gå ändå?

Fågel är en dansupplevelse i fåglarnas rörelsevärld. I det inbjudande scenrummet blir publiken en del av föreställningen från start.

Fågel hade Premiär på Zebradans den 30e mars 2019 och har sedan dess turnerats flitigt i hela Sverige.Bokning av turné görs till info@kolkoink.seFöreställningen produceras med stöd av Stockholms stad, Region Stockholm, Zebradans och Transit kulturinkubator.

Kontakta Sara Nilsson för frågor gällande tillgänglighet. info@kolko.se

 

IDÉ & KOREOGRAFI: KolKo KollektivKompaniet

SCENOGRAFI & KOSTYM: My Zachrisson

MUSIK: Min vän

FOTO: Johan Nilsson

”Fint och mjukt förhållningssätt mot barnen på ett respektfullt, lyssnande och inkännande manér. Att gradvis närma sig och öka interaktionen och ge barnen flera möjligheter från att röra sig runt deras kroppar för att se, om de vill, möta med handen tror vi var en nyckel till att flera som var försiktiga till en början öppnade upp och vi såg flera som växte under processen. Att få någonting (ur skålen av händer) var också stort och härligt för en del såg vi. De berättade att de fick något och visade sin knutna hand och höll i det länge och stoppade i fickan.”

Pedagogerna på Metarens förskola