Ögonblick

Läs mer

Faktablad         Boka            Presskit         Trailer     Se filmad föreställning……….

.

I anslutning till föreställningen hålls en 15 minuter lång workshop där vi tillsammans med publiken reflekterar över vad de just sett och upplevt för att sedan, i dans och rörelser, testa på hur det kan kännas i kroppen.

Ö G O N B L I C K ​är föreställningen utan tydligt narrativ med fokus på den visuella och stämningsfulla upplevelsen där fantasin hjälper oss att färdas snabbt mellan olika ögonblick, ​i ​syfte att stimulera barnens tolkningsförmåga.

Inspiration och bakgrund till föreställningen kommer bl.a. från Karin Helander, professor i teatervetenskap och föreståndare för Centrum för barnkulturforskning vid Stockholms Universitet. Hon har på frågan om barnen verkligen förstår konst beskrivit att vi vuxna ibland har svårt att förstå att barn inte behöver förstå, de skapar istället sin högst privata och unika föreställning utifrån de moment som intresserar dem. Hon betonar att de länge kan minnas symboler och detaljer som vi vuxna kanske upplever som sidospår. Med detta som utgångspunkt har en föreställning arbetats fram på temat fantasi. Till föreställningen hör ett arbetsmaterial med inspiration och tips på hur man kan arbeta vidare med föreställningens tema i förskolan och skolan.

Föreställningen hade premiär i maj 2012 och producerades med stöd av Stockholms stad och län.

Kontakta Sara Nilsson för frågor gällande tillgänglighet. info@kolko.se

 • ”Barnen hade fokus under hela föreställningen och vi upplevde att våra barn fångades av den. Barnen pratade om den efteråt, om vad som hade hänt (uttrycken t.ex. basketspelandet) och om ballongerna. Vår uppfattning är att föreställningen var givande för barngruppen. Barnen fick själva tänka och fantisera. Det var uppskattat att barnen också fick pröva att flytta ballongen till varandra.”

  Barn och pedagoger på Trollsländan, Solna
 • ”Barnen tyckte om föreställningen och under förställningen var det flera skratt. Det var trevligt att barnen fick vara med och att vi fick möjlighet att prata med er efteråt.”

  Almbyskolan, Örebro
 • ”Barnen blev överraskade av innehållet på ett positivt sätt. Rolig, lätt att förstå. Effektfullt med ballongerna och det ligger nära dem själva med ballongerna och hela innehållet också. Avslutningen var bra då barnen själva fick prova på.”

  Stureskolan, Örebro
 • ”Jag/vi var med träningsskolan 7-9, samtalen efteråt visade att de tyckt om föreställningen. Bl.a ”härmade” en av våra elever en sekvens av dansuppvisningen för alla som ville se och det var exakt samma rörelser som dansarna. Det som blev givande för våra elever var nog alla rörelser och den tydliga och enkla rekvisitan. Tack för en lysande föreställning.”

  Träningsskolan, Örebro
 • ”Vad kul dom ser ut och vad kul dom låter”. Det var en av många glada kommentarer från förskolebarn som såg KolKos dansföreställning ”Ögonblick” på Kulturakademien igår. På scenen började de tre dansarna med att jaga en osynlig humla, fortsatte med att se ut och låta som kråkor och en massa annat skoj.”

  Motala tidning