Rundgång

     Faktablad                   Boka                  Presskit             Trailer

 

Rundgång är en dansinteraktion för de allra yngsta och deras nära vuxna. En dansföreställning fylld av groove och värme. Relationen mellan bebis och vuxen står i fokus när de tillsammans upplever och utforskar rörelse och rum.

När vi påbörjade arbetet med rundgång ville vi skapa danskonst för de allra yngsta och deras nära vuxna. En scenkonstupplevelse för målgruppen som hade dans i fokus och en föreställningsform som närmade sig målgruppen på deras villkor. Vi sökte en form som var tillåtande och gav utrymme för bebisen att uppleva och reflektera på sitt sätt. Föreställningen arbetades fram under 2015 med konstnärlig rådgivning av koreograf Dalija Acin Thelander och i samarbete med referensgrupper, bestående av bebisar och deras nära vuxna.

Ordet rundgång beskriver den pågående loop av rörelse som startar i bebisen, plockas upp i dansarnas kropp, och sedan åter ges vidare till bebisen att uppleva och absorbera på det sett den önskar. Ett dans-eko. Föreställningsformen är på så sätt interaktiv.

Scenrummet, skapat av scenograf Linda Irenedotter, är anpassat till målgruppens utvecklingsfas. Mjukt golv och mjuka väggar ramar in scenytan och möjliggör för bebisen att krypa fritt. I mitten av rummet tonar ett 4 meter högt och lika brett pyramidskelett upp sig. Konstruktionen är stabil men samtidigt mjuk och böjlig för bebisen att hålla sig i eller för att häva sig upp till stående. Ett spännande rum i rummet som möjliggör flera perspektiv.

För oss är det viktigt att föreställningsformen är anpassad till det sätt bebisen utforskar och upplever världen på. Föreställningen är därför utformad så att bebisen ges möjlighet att känna, härma och iaktta samt ges utrymme och tid att vända sig bort och reflektera en stund eller kanske lägga sig på rygg och blicka upp mot pyramidens topp.

Ljudbilder, komponerade av Sebastian Forslund, skapar nyfikenhet till rörelsen och bjuder på mycket värme och en skopa groove!

Föreställningen är 30 minuter lång och efteråt ges bebis och vuxen möjlighet att stanna kvar och på egen hand utforska rummet.

Den 13 februari 2016 hade rundgång Premiär i Kungsängens kulturhus.

Kontakta Sara Nilsson för frågor gällande tillgänglighet. info@kolko.se

 

IDÉ & KOREOGRAFI: KolKo KollektivKompaniet

SCENOGRAFI & KOSTYM: Linda Irenedotter Ingemansson

MUSIK: Sebastian Forslund

FOTO: Johan Nilsson

KONSTNÄRLIG RÅDGIVNING: Dalija Acin Thelander